East Side Ganton Blocc Crips

Started by Хендрикс, Oct 22, 2024, 06:06 PM

Previous topic - Next topic
Oct 22, 2024, 06:06 PM Last Edit: Oct 22, 2024, 06:15 PM by Хендрикс

East Side Ganton Blocc Crips – екипа што ги држи улиците на Гантон, источниот дел на Лос Сантос, со железна рака. Нивната боја е синото, нивната игра е опасна. Млади тинејџери, родени во хаос, секојдневно се впуштаат во животот на криминал, со оружје на ремен и став што вели: ,,Ние сме Гантон", "We are Ganton".

Ова не е само обична екипа. East side Ganton Blocc Crips живее за територијата. Тие не ја бранат само со зборови – тие бранат со куршуми. Нивната моќ доаѓа од улицата, заработката од дрога, а нивното име е запишано со крв. Кога ривалските банди, ќе се осмелат да влезат во нивниот блок, започнува вистинската војна. Во тие моменти, ништо друго не е важно освен кој ќе остане жив.

Гантон е нивната крепост. Секој агол, секој ѕид е сведок на нивните дела – графити со сино ,,ESG Blocc" е предупредување за сите. Полицијата постојано е на нивните траги, но Крипс не се лесна мета. Војуваат на свој начин, со свои правила, а предавство или непочитување се плаќа со живот. Ова не е само банда. East Side Ganton Blocc Crips е легенда на улиците, каде правдата се пишува со куршуми.

Во доцните 1980-ти, источниот Лос Сантос беше хаос. Токму тогаш настана бандата East Side Ganton Blocc Crips, предводена од немилосрдниот Дејвон "Биг Д" Тери. Група тинејџери решија да го заштитат својот блок од ривалските банди и корумпираната полиција. Со својата решителност и насилни методи, East Side Ganton Blocc Crips брзо стекнаа репутација на улиците. Во 1992 година, за време на немирите, тие ја презедоа контролата врз Гантон, ликвидирајќи неколку ривалски лидери и зацврстувајќи ја својата позиција. Со пари од дрога и оружје, тие го проширија своето влијание низ источниот Лос Сантос.

По убиството на Дејвон во 1995 година, водството го презеде неговиот најблизок соработник, Тиран "Ти-Боун" Џејмс, кој ги направи уште понасилни и организирани. Под негово раководство, бандата започна да ја шири својата криминална мрежа, вклучувајќи и меѓуградска трговија со дрога. Нивното сино ,,ESG Blocc" не беше само симбол на страв, туку и знак на неприкосновена моќ на улиците. Секој што ќе им застанеше на патот беше уништен, додека East Side Ganton Blocc Crips станаа доминантна сила во криминалниот свет на Лос Сантос.

Не сте вредни да ве мочам,ставам точка.

Oct 22, 2024, 06:06 PM #1 Last Edit: Oct 22, 2024, 06:15 PM by Хендрикс

BACK IN BUSINESS

Lil T umira za Ganton samo napred!

смее ли толку јако бе?
Skillz

Ching man down watch his best mate spectate.
sklzgod.